UAI DIMASUKKAN KE HOSPITAL

KUALA LUMPUR: Penceramah Ustaz Azhar Idrus dilapor dimasukkan ke hospital bagi menerima rawatan dipercayai akibat masalah kesihatan membabitkan paru-paru dan jantung.

Beberapa tokoh agama mengambil kesempatan untuk mendoakan kesihatan serta kesembuhan Azhar.

Pendakwah Habib Ali Zaenal Abidin Abu Bakar antara individu yang turut mendoakan agar Azhar diberikan kesembuhan dan ‘Afiah.

“Angkatlah dari hambaMu Ustaz Azhar Idrus akan sakitnya. Berilah kesembuhan padanya sesungguhnya Engkau adalah Tuhan yang Maha Menyembuhkan, dan berilah ‘Afiah padanya sesungguhnya Engkau adalah Tuhan yg Maha memberi ‘Afiah.

“Tiada kesembuhan melainkan daripadaMu dgn kesembuhan yang segera lagi tidak sedikit pun tersisa dari sakitnya, Amin,” katanya dalam hantaran di Facebook.

Beliau turut berkongsi gambar pendakwah Syeikh Muhammad Nuruddin al-Banjari melawat Azhar di Hospital Sultanah Nur Zahirah, Kuala Terengganu.

Sebelum ini, kuliah Maghrib Ustaz Azhar Idrus yang sepatutnya berlangsung Masjid Kampung Bukit Tadok, Kuala Telemung, Terengganu semalam terpaksa ditangguhkan pada waktu lain.

“Ditangguhkan atas sebab kesihatan, doakan kesembuhan buat murabbi Ustaz Azhar Idrus,” katanya hantaran di Facebook Ustaz Azhar Idrus.–AlHijrah Online

Leave a Reply