WARGA EMAS BOLEH ‘WALK-IN’ UNTUK VAKSINASI BERMULA 17 JULAI

Sumber Gambar: AFP

KUALA LUMPUR: Warga emas yang masih belum berdaftar atau sudah mendaftar tetapi belum mendapat janji temu vaksinasi dibenarkan untuk ‘walk-in’ ke Pusat Pemberian Vaksin (PPV) bermula 17 Julai (Sabtu).

Menteri Penyelaras Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan, Khairy Jamaluddin berkata, golongan tersebut boleh menerima vaksinasi di mana-mana Pusat Pemberian Vaksin (PPV) di Lembah Klang.

“Bagi warga emas yang telah menerima janji temu, mereka diminta agar hadir ke PPV mengikut tarikh janji temu yang telah diberikan.

“Kesemua janji temu yang telah diberikan sehingga kini adalah bertarikh sebelum 1 Ogos ini,” katanya.

Dalam perkembangan yang sama, Khairy yang juga Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi memaklumkan bahawa Operasi Lonjakan Kapasiti Lembah Klang (Operation Surge Capacity for Klang Valley) dilaksanakan untuk memberi suntikan vaksin dos pertama kepada baki populasi dewasa di Selangor dan Kuala Lumpur, bermula 26 Julai hingga 1 Ogos depan.

Beliau menyeru kepada semua individu dewasa yang berumur 18 tahun ke atas di Lembah Klang untuk segera membuat pendaftaran bagi menjayakan operasi tersebut.—AlHijrah Online

Leave a Reply