ZULKIFLI SUJUD SYUKUR, TERIMA KHABAR GEMBIRA DARI CEO TV ALHIJRAH

KUALA LUMPUR: “Alhamdulillah, sujud syukur pada pagi ini,” demikian kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) Senator Datuk Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri menerusi catatan di Facebooknya hari ini.

Ia selepas beliau dimaklumkan khabar gembira oleh Ketua Pegawai Eksekutif TV AlHijrah, Namanzee Harris, bahawa buat pertama kali dalam sejarah sepanjang 11 tahun penubuhan, TV AlHijrah akan membayar zakat perniagaan melalui keuntungan tahun 2020.

“Tahniah saya ucapkan atas kerja keras warga TV AlHijrah.

“TV AlHijrah adalah “adik bongsu” jika dibandingkan dengan stesen televisyen lain. Namun, ia mempunyai kedudukan yang tersendiri, sentiasa disegani dan terus memperkukuh peranannya dalam usaha menyampaikan mesej dakwah kepada masyarakat.

“TV AlHijrah sentiasa berbangga kerana menjadi perintis yang membentuk penyiaran kandungan Islam dengan mengekalkan standard yang tinggi dalam program-program yang diterbitkan disamping perintis stesen digital tinggi (HD) dalam industri penyiaran tempatan,” kata Zulkifli.

Tambah beliau, sebagai salah satu agansi di bawah kementeriannya, beliau sentiasa doakan TV AlHijrah terus maju ke hadapan, dan dapat menghasilkan lebih banyak rancangan yang berimpak tinggi dari sudut rating dan juga keberkesanan pengisiannya.

“Dengan zakat, insya-Allah segala urusan akan menjadi lebih berkat,” katanya.—AlHijrah Online

One comment

Leave a Reply