LELAKI DIJEMPUT AJAL SELEPAS BACA AL-QURAN, SOLAT SUBUH

SUNGAI PETANI: Seorang lelaki yang bekerja sebagai tukang kebun ditemui tidak sedarkan diri di ruang solat Masjid Nurul Hasanah Bukit Kechil Simpor, Tikam Batu di sini dan disahkan meninggal dunia oleh pegawai kesihatan pada Jumaat.

Ketua Polis Daerah Kuala Muda, Asisten Komisioner Adzli Abu Shah berkata, sebelum ditemui tidak sedarkan diri, mangsa berusia 54 tahun itu dilihat sedang membaca Al-Quran selepas selesai solat Subuh.

“Menurut saksi ,selepas solat subuh mangsa dilihat duduk di belakang ruang solat sambil membaca Al-Quran dan tidak lama kemuddian mangsa dilihat dalam keadaan terbaring dan tidak sedarkan diri.

“Pihak masjid kemudian menghubungi ambulans dan pegawai kesihatan yang melakukan pemeriksaan mengesahkan mangsa sudah meninggal dunia,” katanya dalam kenyataan pada Jumaat.

Adzli berkata isteri mangsa memaklumkan mangsa mengidap penyakit darah tinggi dan tidak menjalani rawatan di hospital dan hanya bergantung pada ubat yang dibeli di farmasi.

Katanya hasil pemeriksaan badan ke atas mayat tidak menemui sebarang kesan luka atau lebam serta disyaki tiada sebarang unsur-unsur jenayah dan kes diklasifikasi sebagai mati mengejut.

Mayat mangsa telah dihantar ke Hospital Sultan Abdul Halim, Sungai Petani untuk tindakan lanjut. – AlHijrah Online

One comment

  • Subhanallah.. pengakhiran yg indah di pagi Jumaat… Ya Allah kau berikan pengakhiran husnul khatimah…Aamin Ya Rabb

Leave a Reply