MR LOK LOK MAHU KEMBANGKAN PERNIAGAAN KE LEMBAH KLANG

KUALA LUMPUR: Restoran Mr Lok Lok yang kini beroperasi di Bandar Baru Seri Alam, Masai, Johor bercadang untuk mengembangkan perniagaan ke Lembah Klang bagi meluaskan lagi pelanggannya.

Pemilik restoran, Mohd Radzi Ab Wahab berkata lokasi di Lembah Klang yang dirancang ialah di Bangi dan Kuala Lumpur selain pihaknya turut menyasarkan menambah tiga cawangan di Johor iaitu dua di Johor Bahru dan satu di Kulai.

Perancangan itu selepas melihat prestasi perniagaan serta sokongan dari para pelanggan di Restoran Mr Lok Lok yang pertama.

Restoran halal yang menyajikan menu utama iaitu lok-lok, makanan tradisi Cina itu diusahakan Mohd Radzi dan Mahalim Hashim Lim.

Sekitar lapan puluh jenis lok-lok boleh didapati di restoran tersebut dengan dua puluh sos untuk dipilih.

Menurut Mohd Radzi, dia bersama rakan kongsi memilih untuk menjadikan lok-lok sebagai menu utama kerana makanan tersebut mempunyai permintaan terutama dalam kalangan masyarakat Cina.

Tambahnya konsep perniagaan yang menyasarkan pasaran halal telah berjaya menarik masyarakat pelbagai kaum untuk menikmati juadah itu.

Restoran terbabit turut menyajikan ‘oden’, hidangan tradisional Jepun yang terdiri daripada kek ikan, kek ikan, telur ikan, dan kek ikan yang telah diproses.

Sebelum ini Restoran Mr Lok Lok pernah menawarkan makanan percuma selama setahun kepada petugas barisan hadapan bagi menghargai usaha mereka mempertaruhkan nyawa untuk menangani penularan COVID-19.

Kecemerlangan dalam pengurusan perniagaan dan pelanggan menyaksikan Restoran Mr Lok Lok berjaya menerima Anugerah Jenama Pilihan Pengguna oleh World Muslimpreneur.

Pengiktirafan itu menjadi pembakar semangat untuk Mohd Radzi dan pasukan mengembangkan perniagaan dan terus memberikan perkhidmatan terbaik kepada pelanggan. – AlHijrah Online

Leave a Reply