POLIS SIASAT HELIKOPTER RENTAS NEGERI AMBIL PESANAN NASI GANJA

IPOH: Polis akan menyiasat pemilik helikopter yang mendarat di Padang Ipoh pagi tadi bagi mengambil pesanan 36 bungkus nasi ganja yang ditempah pelanggan dari Kuala Lumpur, sama ada mereka memiliki surat kebenaran rentas negeri.

Ketua Polis Perak, Datuk Mior Faridalatrash Wahid berkata, pihak terlibat akan dipanggil sekiranya siasatan mendapati mereka mempunyai surat kebenaran merentas negeri.

“Semakan dengan Pihak Berkuasa Penerbangan Awam Malaysia (CAAM) Ipoh kita dapati helikopter tersebut hanya mendapat kebenaran untuk mendarat di Lapangan Terbang Sultan Azlan Shah (LTSAS) Ipoh,” katanya.

ARTIKEL BERKAITAN – ‘DATUK’ ANTARA INDIVIDU DIKENAL PASTI TERLIBAT ISU HELIKOPTER AMBIL ‘NASI GANJA’

Menurut Datuk Mior Faridalatrash, helikopter dipercayai milik sebuah syarikat swasta itu tidak mendapat kebenaran mendarat di Padang Ipoh.

Sehubungan itu ujar beliau, pihaknya sudah menyalurkan maklumat kepada pihak CAAM untuk siasatan lanjut.

ARTIKEL BERKAITAN – AMBIL PESANAN NASI GANJA GUNA HELIKOPTER

Pagi tadi, sebuah helikopter mendarat di Padang Ipoh pada pukul 9.55 hingga 10.15 pagi untuk mengambil pesanan 36 bungkus nasi kandar popular di bandar raya itu yang lebih dikenali sebagai ‘nasi ganja’.

Kehadiran helikopter itu mengejutkan orang ramai kerana ia terbang rendah di udara sebelum mendarat.—AlHijrah Online / Hamimah Hamid

2 comments

Leave a Reply